Lezing en gesprek: Zie de mens...
Zondag, 28 Januari 2018, 10:30 - 22:00

“Zie de mens…”

Een zoektocht tussen diversiteit en verbondenheid.

 Met behulp van beeld en geluid, tekst en muziek probeer ik ‘de mens’ (zo die al bestaat) en de weg die zij gaat, te duiden in zijn omgang met cultuur, zingeving, religie, taal, de natuur. Dat roept verwondering op, dat roept vragen op en heel af en toe ontdekken we iets van een antwoord, misschien. Wat betekent ons bestaan, welke zin heeft dat, of bepalen we dat alleen maar zelf in het hier en nu?

Waar komt onze welhaast vanzelfsprekende fascinatie van natuurverschijnselen vandaan, of waar leidt die toe? Zijn er misschien waarden die mensen over heel de wereld met elkaar gemeen hebben?

Leven we alleen met deze werkelijkheid, of hebben we nodig dat we ons een beeld vormen van een 'hierna', in welke vorm dan ook?

 Ik wil met u een zoektocht ondernemen, zonder precies te weten waartoe die leidt. Vragen oproepen, omdat dat misschien wel het mooiste is: vragen stellen, nieuwsgierig zijn. Antwoorden formuleren we, als dat kan en wenselijk is, altijd met elkaar, vanuit ieders eigen achtergrond en ervaringen. Door met elkaar die persoonlijke ervaringen te delen, hoop ik dat we elkaar meer en meer gaan begrijpen, opdat we daarmee een misschien een begin kunnen maken met het vormen van een gemeenschap, een samenleving, een toekomst, een 'hierna'.

 Heino Brink (1959), studeerde theologie en media en is docent Beeldcommunicatie, Cultuur en Videotechniek, Graafschap College Doetinchem.    

1 presentatie met koffie en nabespreking en 2 interactieve gespreksavonden, deze zijn los van elkaar te volgen. Zie 31 januari en 7 februari

Entree: uw vrijwillige bijdrage met een richtbedrag van €5,- wordt per bijeenkomst zeer op prijs gesteld